- Mijn opleiding

GESLAAGD!!

23 november 2016 heb ik 's middags mijn praktijk examen gehad.
Met mijn model ben ik al vroeg onderweg gegaan naar Schoonrewoerd waar TCI haar examens afneemt.

Ruim voor het begin van het examen waren we aanwezig, wat ons de tijd gaf nog even lekker te zitten en koffie/thee te drinken.
Langzaam kwamen er meer examenkandidaten met hun modellen binnenlopen, en kreeg ik toch wat kriebels... Wist ik wel genoeg? 

Om 13.45 werden we binnen geroepen om onze tafel op te maken en onze gegevens te controleren. Hierna zijn onze modellen gekeurd en gewisseld.
Ik kreeg een model met goed veel eelt en wat diepe likdoorns.

Na de anamnese en voetonderzoek ben ik begonnen aan de blauwdrukken van de voeten en schoen onderzoek. Hierna het behandelplan opzetten en het model/cliënt van thuisadvies voorzien.

Nu begon het echte werk. De voeten behandelen, nagels knippen, eelt snijden en likdoorns verwijderen. Mezelf nog even snijden.... euh tja, dat hoorde er niet echt bij. Hoe ik het heb gedaan weet ik ook niet, maar het is me gelukt. Gelukkig had het model geen wondjes, en gaf dat verder geen problemen.  En alle wondjes moet je melden bij de assessoren. Dus wondbehandeling bij mezelf toegepast, schone handschoenen aan, mesjes vervangen en door met de behandeling.

Aan het eind het evaluatie formulier ingevuld. Wat vond ik zelf van mijn behandeling? Was ik tevreden, alle gedaan zoals het moet, of toch nog veranderd of misgegaan.

Over het algemeen was ik tevreden over mijn examen en het model was ook tevreden. Nu was het wachten.... 2 tot 6 weken werd gezegd.

2 weken later kwam het verlossende e-mailtje van TCI. Ik ben geslaagd met heel mooie cijfers!

Ik ben trots op mezelf. Het was een druk jaar met mijn gezin, werken op het laboratorium en een studie. Maar het was het zeker waard! Nu ga ik volgend jaar door met Medisch Pedicure en proberen mijn praktijk van de grond te krijgen.

Wat 2017 zal brengen?? Dat weet niemand, dat is de verrassing. Hopelijk een bloeiende praktijk en veel tevreden cliënten met mooie voeten.

Mijn opleiding

Op deze pagina zal ik de voortgang bij houden van mijn opleiding tot medisch pedicure. De examens zullen hier vermeldt worden en andere leuke weetje en bijzonderheden in relatie tot de opleiding.

Start opleiding

In november 2015 ben ik gestart met de opleiding tot pedicure. En wanneer alles goed verloopt behaal ik mijn diploma Pedicure in het najaar van 2016.
Dit is dus al snel.

Momenteel ben ik druk aan de studie voor mijn laatste theorie examen, de opdrachten voor het ondernemerschap en zoveel mogelijk cliënten een goede behandeling geven zodat ik straks vol vertrouwen het praktijk examen in ga.

Ik heb 1x in de week les. Deze les bestaat uit 1 uur theorie en 2 uur praktijk. Tijdens het praktijk deel komt alles aan de orde wat we tegen zouden kunnen komen. Iedere les beginnen we met een anamnes afnemen, voetonderzoek en blauwdrukken maken van de voeten van de cliënt. Op deze manier weten we alles van de cliënt en van zijn/haar voeten. Dit helpt ons om een goed behandelplan op te stellen en daar naar handelen. Zo leren we te werken volgens een vaste en goede volgorde zodat we alles doen wat we moeten doen en dit goed doen.

Voor het praktijk gedeelte van de opleiding ben ik altijd opzoek naar goede modellen. Denkt u dat u een geschikt model bent, neem dan contact met me op.

Theorie examen: Algemene anatomie

Voor dit examen heb ik vrijstelling gekregen. Met mijn vorige opleidingen heb ik dit al gehad en met goed gevolg afgelegd.

Theorie examen: HAM

Hygiène, Arbo en Milieu ofwel de HAM.

Met dit examen is vast gesteld dat ik goede kennis heb van de HAM-code. Op deze manier weet u dat ik hygienisch en veilig werk en met oog voor het milieu.

Alle schoonmaak en desinfecterende middelen die we gebruiken binnen de praktijk moeten aan bepaalde wettelijke eisen voldoen, zodat de werking is goed gekeurd en dat de belastbaarheid voor het milieu is onderzocht.

Dit examen heb ik met goed gevolg afgelegt met het cijfer: 9.

 

Theorie examen: Pathologie

Met dit examen is de kennis van de algemene pathologie getoetst.

Dit examen is met goed gevolg afgelegd met het cijfer: 9.

Theorie examen: Een voetbehandeling uitvoeren - diagnose, analyseren en behandelplan

Ook dit examen heb ik met een 9 afgesloten!

Nu is het wachten op het praktijk examen op 23 november! Spannend...